Başta Yanma Hissi Nedenleri

By Etiketler: zaman:
Başta yanma hissi nasıl ve neden oluşuyor? Baştaki yanma da etkili olan çok nedenler olabilir ve bu durum görülen kişilerde birden fazla sıkıntıya sebebiyet verebilir. Aniden baş bölgesinin iç tarafından ani bir ağrı oluşabilir bu durum tam olarak tıpta adlandırılan ismi contentionum yani gerilim tipi baş ağrısı demektir. Contentionum baş ağrısı baş bölgesinde yanma hissini uyandıran ve bunun oluşmasında rol oynayan bir etmendir. Bu duruma sebep olan durumlar bulunduğunuz ortamdaki psikolojik baskılar çevrenizdeki değişiklikler. Hayatınızdaki değişikliklerinden oluşan olumsuz durumlar. Ekonomik sorunlar ve aile baskısı gibi daha birçok durum başta yanma hissini uyandıran etmenler arasında sayılabilir.
başta yanma hissi
Baştaki yanma hissinde vücudumuzda oluşabilecek bazı durumlarda vardır bunlar omuz bölgesinde sertleşme ayrıca kol boyun tarafında kasılmalar gibi çeşitli şeyler oluşmaktadır. Uzun bir zaman sürekli olarak kişi vücudun da bunların yaşandığını görebilir. Bu kişiler arasında kimleri görebiliriz dersek daha çok günün çoğu kısmını oturarak geçiren kişilerdir örnek verecek olursak uzun yol şoförleri, otobüs şoförleri, masa başı memurlar ve diğer oturarak günü tamamlayan kişiler diyebiliriz. Yine diğer bir taraf dan da başımıza gelen kazalar ve diğer çeşitli sakatlıklar bu durumun yani başta yanma hissinin oluşabilmesinde rol oynamaktadır. Başımızda sıkça rastlanan contentionum tipi baş ağrısıdır. Bu hastalık migrenle de karıştırıla bilinmektedir ikisi de birbirinden farklı hastalıklardır. Bu hastalık insanın boyun tarafından başlayarak arkasından daha yukarılara doğru ilerleyerek baş kısmına ve beyne doğru ilerleyerek birden fazla ağrı baş göstermektedir.

Başta yanma hissinin tedavisi nasıl olacak ilk olarak kişi kendisine sinir, stres den uzak tutmalıdır daha sonra bu işin uzmanı tarafından belirli testler ve ilaç tedavisinden sonra kişi üzerinde teşhis yapıldıktan sonra tedaviye tam manası ile başlamak doğru görülür. Ayrıca hacamat diye adlandırılan yöntemle çoğu kişinin sağlığına kavuştuğu görülmektedir. Tedaviye başlamadan önce kesinlikle doktorunuza başvurmadan kendi imkânlarınızla veya sağdan soldan duyumlarla ilaç tedavisine başlamayın zararlı olabilir. Bu yolda maalesef kendi insanlarımız doktora gitmeden ilaç tedavisine başlamaktadır bu yöntem doktorlar tarafından da yanlış olduğu söylenmektedir. Kullanılan ağrı kesici de ki doz oranı çok iyi ayarlanmalıdır. Sorunlarınız hala devam ediyorsa size en yakın sağlık ocağına veya hastaneye giderek tedavi sürecine başlayabilirsiniz.
Yorum Gönder

Back to Top