Elde Yanma Hissi Nedenleri

By Etiketler: zaman:
Elde oluşan yanma hissi genel olarak yetişkinlerde görülen sorunlardan bir tanesidir. Elde yanma hislerinin büyük bir kısmı geçici olmaktadır. Ama bu süreç uzadığı taktirde mutlaka bir doktora başvurmakta fayda olacaktır. Elde yanma hissi genelde koşucularda ve kimyasal maddelere birtakım alerjisi olan kişilerde görünmektedir. Ama siz kimyasal maddeler ile uğraşmıyor ya da sporcu değilseniz bu sorunun bir başka sebebi olabilir. Eğer k yanma süresi 24 saat ve daha aşağıdaysa ya da zaman zaman oluşuyorsa çok fazla bir sorun teşkil etmiyor olabilir. Fakat yanma hissi uzun süreli ve sürekli tekrar eden bir durum ise doktorunuza başvurmanız çok daha iyi olabilir.

Yanma hissinin oluşmasındaki diğer sebeplere gelecek olursak ilk sebebi B12 vitamininin eksikliğinden kaynaklanabilmektedir. Ayrıca alkol kullanımı da el ve bölgesinde birtakım yanma hissi getirebilir. Şeker hastalarında da elde yanma hissi görünebilir. Kadınlarda ise menopoza girme zamanlarında el, ayak bölgelerinde birtakım yanma hisleri ortaya çıkabilmektedir. Bu durumlarda yanmalara karşı birtakım yöntemler uygulanabilir. Tuzlu ve acılı gıdaların tüketiminin azaltılması hiç şüphesiz yanma hissini azaltacaktır.
elde yanma hissi

Ayrıca yanma zamanlarında ılık bir duş ta çok faydalı olabilir. Gece yatarken oluşan yanma hissi için ise ellerinizi birkaç dakika soğuk suyun altında tutun ve kurulama işlemini yapmadan o şekilde bekleterek uyuyun. Bu sayede çok daha rahat uyuyacaksınız.

El yanmalarında birtakım bitkisel tedaviler de bulunmaktadır. Bunlardan ilki uyumadan önce sarı renkte olan yoğurt suyu tüketmektir. Bu sayede çok daha rahat bir uyku geçirebilirsiniz. Diğer bir yöntemde ise 3 tane lahana yaprağını yaklaşık olarak yarım litrelik bir su ile tencerede kapalı bir şekilde kaynatın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı akşam ve sabah tüketin. Elde yanma hissi için çok önemli olan bu yöntemi 3 gün uygulayın 3 gün ara verin. Ayrıca toplamda bu karışımı içilen gün sayısının da 21 gün ettiğine dikkat ediniz. Bütün bu yöntemler haricinde elinizde halen yanma hissi oluşuyorsa bir an önce uzman bir doktora görünmeniz en faydalısı olacaktır. Aksi taktirde istenmeyen sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Yorum Gönder

Back to Top