Mide'de Yanma Hissi Nedenleri

By Etiketler: zaman:
Mide yanması hemen hemen her insanın başına gelen olağan durumlardandır. İnsanlar yemek yedikten sonra mide asidinin yemek borusuna kaçması sonucunda gırtlaktaki acılık, yanmalık hissi oluşmasıdır. Yemek yedikten sonra sorununuz varsa olarak bu duruma sebep olan besinleri tespit etmemiz lazım bu yemeklerden olduğu kadar uzak durmanız lazımdır. Mide de yanma hissi günümüzde obezite nasıl sorunsa aynı derecede bir sorundur milyonlarca kişinin yaşamını etkileyen bir sorun teşkil ederek insanların hayatında büyük rol oynuyor. Sağlıklı beslenme ile bu sorunların çözümünü bulabilir yol açan rahatsızlıklardan büyük ölçüde azaltabilirsiniz tamamen bu insanın kendi elindedir. Yemek yenilen öğünlerde salça, biber rahatsızlık veren şeyler belli bir süre tüketilmediği zaman da faydaları görülecektir.
midede yanma hissi

Mide yanma hissini kolayca anlamak mümkündür. Bilinen bir hastalık söz konusu olmadığı sürece midenin kolayca eritemediği besinlerin kullanılmasından dolayı, kullanılan besinlerin tam olarak çiğnenmeden yutulması ve ya çok fazla besin tüketildiğinden dolayı mide de yanma hissi söz konusudur. Bu sebeplerden dolayı sürekli olarak bu rahatsızlıkla yüz yüze gelebiliriz. Kullandığımız besinleri iyice çiğnendikten sonra yutularak mideye gönderilmesi lazımdır, kullandığımız besinlerin daha hafif mide de daha rahat bir şekilde sindirilmesini sağlayan besinleri tercih edilip tüketilmesi lazımdır. Sık sık yemek yemek yerine uzun aralıklarla ve daha az yemek yememizde lazımdır. Bu yöntemlerden her hangi bir sonuç elde edilmediği zaman yakınınızda olan sağlık ocakları ve ya hastanelere giderek doktorunuza şikâyetinizi anlatın ve ilaç tedavisine başlayarak sorunu daha doğru yoldan halletmeniz önerilir.

Mide de yanma hissine iyi gelen yiyeceklerden bahsedecek olursak öncelikle midedeki asidi tutan ve sindirmemiz daha da kolay bir şekilde sağladığımız besinlerin olması lazımdır ve bu besinlerin asitsiz olması çok önemlidir. Bunlardan örnekler verecek olursak birçok meyve sebze sayabiliriz kayısı, incir( bağırsaklarda dolaşımı daha da kolaylaştıran meyvelerden tüketilmesi de önemlidir) vs. bunlara örnek olarak verebiliriz. Tabi ki sadece meyve sebze yiyerek halsizlik veya vücudu güçsüz bırakmamak lazımdır. Buna nasıl bir örnek alabiliriz kuru tahıllar yiyerek de bunu engellemiş oluruz mesela pirinç gibi. Ayrıca bitki çaylarının içilmesinde fayda var.
Yorum Gönder

Back to Top