İdrar'da Yanma Hissi Nedenleri

By Etiketler: zaman:
Bunun nedeni olarak en başta enfeksiyon gösterilebilir. İdrar yolunda oluşan enfeksiyon oldukça sık görülür. Ve bu hastalık daha çok kadınları etkilemektedir. Bu ağrı genelde doktor tarafından verilen antibiyotik ile veya kendiliğinden geçebilir. Ama bu durum birkaç gün içerisinde geçmektedir. Bazen bu durum çocuklarda da görülmektedir. İdrarda yanma nasıl geçer? Sorusu sık sorulmakta ve genelde doktorun verdiği antibiyotik sayesinde geçmektedir. Ama yanma olduğu zamanlar mutlaka hastanede idrar testi yaptırmanız gerekmektedir. Çünkü idrarda yanma hissi de basit alınabilecek bir durum değildir. Çok farklı hastalıkların nedeni olarak da görülebilir. Bu yüzden hemen bir doktora danışmalı ve çözmek için dikkat etmeniz gerekir.
İdrar'da Yanma Hissi Nedenleri
Bu hastalığın en baş sebepleri arasında bakteriler bulunmaktadır. Bazen vücudumuzdaki zararlı bakteriler hemen atılabilir. Ama bazen bu bakterileri atamayız ve sonuç enfeksiyona kadar gider. İdrar yolu vücudumuzdaki idrar kanallarını, idrar torbasını, idrarın atıldığı kanal olan üretrayı ve böbrekleri kapsamaktadır. İdrarın vücutta oluştuğu zamandan dışarı atıldığı zamana kadar tüm bu bölgeler alt ve üst idrar yollarından geçmektedir. Bu bölgelerdeki zararlı bir durum yanmayı idrarda yanmayı gerçekleştirir. İdrarda yanma nasıl geçer? Diye soracak olursanız bu genelde dikkat ile olmaktadır. Yani en başından bu hastalığa yakalanmamak için dikkat etmemiz gerekmektedir. Gerçekten dikkat edersek bu hastalığı yakalanmaz, yakalansak bile kısa bir sürede bunu düzeltebiliriz.

İdrar da yanma hissi böbrek taşları yüzünden de oluşmaktadır. Böbrek taşları idrar yollarını tıkayabilir. Yada genelde idrar yanması ile hastaneye giden kişiler böbrek taşı olduğunu öğrenirler. Çünkü en başta gelen belirtilerinden biridir. Bu durum çocuklarda hatta bebeklerde bile rastlanabilir. Bu yüzden idrarda yanma hissi nasıl geçer? Demeden bu hastalıklara dikkat etmeniz gerekir. Diğer yönden mesanenin tam boşalmaması gibi durumlar ortaya çıktığında idrarda yanma hissi oluşabilir. Bu yüzden idrarı tutmamak gerekmektedir. Yani sadece yanma hissi değil idrar tutmak diğer birçok zararı vardır. Kabızlık durumlarında da idrar durumu bozulmaktadır. Bozulunca da enfeksiyon daha sık oluşmaktadır. Bu yüzden bu gibi durumlara çok dikkat etmeniz ve her zaman bir doktora danışmanız gerekmektedir.
Yorum Gönder

Back to Top