Ensede Yanma Hissi Nedenleri

By Etiketler: zaman:
Başın arka tarafında yani boyun ya da ense bölgesinde yanma, ağrı ile birlikte insanlarda sıkça görülen bir rahatsızlıktır. Genellikle bu rahatsızlığın sebepleri, uzun süre aynı pozisyonda kalma,  okuma mesafelerinin düzgün ayarlanmaması, sandalye ya da koltukta düzgün pozisyonda oturulmamasından ve bunlar gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Bu rahatsızlık türüne postür denmektedir. Ayrıca bu rahatsızlıkların sebebi bazı boyun fıtıkları kaynaklıda olabilmektedir. Postür olarak tabir edilen ensede yanma hissi tedavisi sadece ilaç tedavisi ile mümkün olmamakta, klinik tedaviler ile iğnelerle bazı özel ilaçların nokta içlerine girerek çeşitli seanslar uygulanarak yapılmaktadır. Ensede yanma hissi boyunda bir nova sebebiyle olabilmekte ve algısal bozuklar ile birlikte görülebilmektedir.
Ensede Yanma Hissi Nedenleri
Genellikle bayanlarda daha çok görülen kireçlenmeye bağlı olarak ağrı eşliğinde yanma hissi meydana gelebilir. Böyle durumlarda bazı egzersizler ile tedavi yöntemleri uygulandığı gibi sonuç alınamaması durumunda ensede yanma hissi tedavisi için bazı radyo frekans tedavileri uygulanarak yeni tedavi aşamasına geçilebilir. Bu tip rahatsızlıkların doğru tedavi edilebilmesi için, doğru teşhis edilmesi gerekmektedir. Gerek hastanın vereceği bilgiler gerekse doktorlar tarafından uygulanacak muayene sonucu bulgular değerlendirilerek teşhis konulur. Hastanın ilk aşamada rahatsızlığın başka rahatsızlıklar ile karıştırılmaması için. Boyun ve omuz hareket ettirildiğinde ağrı var ise ve baş sağa sola çevrildiğinde ya da aşağı yukarı hareket ettirildiğinde ağrı oluşuyorsa, ense bölgesinde bir boyun tutulması olabilir.

Ensede yanma hissi ile birlikte halsizlik, dikkat dağılması, başın arkasında ağırlık hissi gibi farklı sorunlarda görülüyorsa nörolojik muayene ve MR çekilmesi ile sorunun teşhisi yapılabilir. Rahatsızlığın sebebi sinüzit gibi çeşitli hastalıklardan kaynaklanabilir. Bu yüzden ensede yanma hissi tedavisi diğer semptomlar ile birlikte doğru teşhis edilerek yapılmalıdır. Basit bir boyun tutulması ya da başka bir rahatsızlığın belirtisi olup olmadığının anlaşılması için yapılacak muayene ve tahliller sonucu gerekli tedavilere başlanır. Ensede yanma hissi genelde baş ağrısı ile ya da başka ağrılar ile birlikte görülmektedir. Kulaklarda çınlama, uğultu, uyku bozuklukları,  baş dönmesi, mide bulantısı hatta göğüs bölgesine vuran ağrılar var ise kardiyoloji uzmanlarına muayene olmakta ve gerekli tahliller yapılarak kalp rahatsızlığı kaynaklı olup olmadığı tespit edilmelidir.
Yorum Gönder

Back to Top