Akciğerde Yanma Hissi Nedenleri

By Etiketler: zaman:
Göğüste yanma hissinin birçok nedeni vardır. Bu durumları teşhis etmek için genelde tıbbi yardım almanız gerekir. Kan testi, röntgen ve CT taraması tıbbi yöntemler teşhisin yapılmasına yardımcı olur. Yanma hissi ile ilgili problemlerin birçok nedeni vardır. Ama akciğerde yanma hissi nedir? diye soracak olursanız bunun nedeni olarak akciğerde enfeksiyon yaşanması olarak görünür. Yanma sorunları olarak farklı olarak kalple ilgili problemler olabilir. Sürekli tekrar ediyor ise anjin gibi vücutta yetersiz olan kan ve oksijen gibi nedenler yüzünden olabilir. Bu yüzden bu gibi durumlara çok dikkat etmemiz gerekir. Genelde günlük dikkat edildiği ve hastaneye kontrole gidildiği sürece böyle bir hastalık ile karşılaşmanız pek mümkün değildir.
akciğerde yanma hissi
Yanma hissi ilk başta göğüs kafesinin arkasında sıkışıklık veya darlık gibi nedenler yüzünden başlar. Sonrasında çene kemiği ve sol omuza doğru bir ağrı ile devam eder. Daha birçok farklı nedenleri vardır. Ama akciğerde yanma hissi nedir? sorusu akciğer enfeksiyonun yanında akciğer zarı iltihabı gibi nedenler yüzünden de olabilir. Ama sadece akciğerler olmaz. Sindirim problemleri olan birisinde de yanma hissi olabilir. Aç kaldığınız zamanda büyük oranda oluşan yanma hissi, bir şeyler atıştırdığınız zaman geçmektedir. Ama yemekten sonra oluşan yanma hissi safra kesesinde oluşmuş iltihaba yol açar. Bu yüzden eğer yemek yedikten sonra ciddi bir yanma hissi oluşuyor ise iyi bir doktora görünmeniz gerekecektir.

Göğüste yanma hissinin diğer nedenleri arasında bir kaza sonrasında oluşan göğüsteki kasların zarar görmesi ile de oluşabilir. Sadece kaza sonucu değil, vücut çalışan insanların kendini zorlaması ile de olabilir. Bu yüzden çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Ama akciğerde yanma hissi nedir? Sorusunun cevabı ise genelde akciğerde kan pıhtısı nedenlerindendir. Bu sebepten dolayı oluşan damar tıkanıklığı hem sizi rahatsız ederek hem de akciğerde yanma hissine sebep olur. Diğer sebeplerin yanında bu en önemlisidir. Çünkü bu sebepten dolayı oluşan nefes darlığı ve hırıltı sizi gün içerisinde çok rahatsız edecektir. Bu yüzden gerçekten çok dikkat etmeniz gerekecektir.
Yorum Gönder

Back to Top