Böbrekte Yanma Hissi Nedenleri

By Etiketler: zaman:
Çoğu zaman gün içerisindeki aktiviteler sonucunda baş ağrısı veya mide ağrısı gibi sorunlarla karşılaşabiliriz. Bu hastalıklar genelde geçici olur. Ama bazı hastalıklar geçici olmayabilir. Bunlardan biriside böbreklerde oluşan ağrılardır. Bu ağrılar genelde hemen geçmez. Ve böbreğiniz de ciddi anlamda bir ağrı var ise bu ciddi bir hastalığa yol gösterir. Böbrekte yanma hissi nedenleri olarak en başta idrar yolu enfeksiyonu gelmektedir. Erkeklerde daha çok sık görülen bu sorun büyük bir tehdit unsuru haline gelmiştir. İdrar kesesinde fazla birikmesiyle ortaya çıkan bu sorun çoğunlukla idrarı tutmaktan dolayı ortaya çıkar. İdrarınızı yaparken yanma hissi verir ve canınızı acıtabilir. Bu yüzden sağlık açısından da idrarınızı tutmamanız gerekmektedir.
Böbrekte Yanma Hissi Nedenleri
Böbrekte yanma hissini aslında anlamak çok zordur. İçimizde bir yanma hissettiğimiz zaman bunun hemen böbrekten kaynaklandığını söyleyemeyiz. Çünkü çok farklı nedenlerden dolayı olabilir. Böbrekte yanma hissi nedenleriarasında kaburganın bittiği yerde ağrılar, ateş, çeşitli idrar semptomları ve halsizlik gibi durumlardan olabilir. Bu yüzden böyle bir ağrınız var ise uzman bir doktora başvurmanız gerekmektedir. En dikkat etmeniz gereken şey ise böbrek enfeksiyonudur. Çünkü gerçekten çok ciddi bir sorundur. Genelde mesanede veya idrar yolunda başlar. Daha sonrasında böbreklere yürüyen bu hastalık bir tür idrar yolu enfeksiyonu da sayılabilir. Ama erken teşhis konulduğu zaman çok uzun sürmeden iyileşirsiniz.

Ama böbrek enfeksiyonu tedavi edilmez ise çok ciddi sorunlar ortaya çıkaracaktır. Hem kalıcı sorunlara yer açar hem de kan dolaşımına yayılarak hayati tehlike oluşturur. Böbrekte yanma hissi nedenleri arasında böbrek taşı da bulunmaktadır. Eğer bir insanda böbrek taşı bar ise gerçekten çok ciddi yanma hissi gerçekleşir. Böbrek taşları aslında zararlı değildir. Ama böbreklerden çıkıp hareket etmeye başladığı zaman çok ciddi ağrılar oluşmaktadır. Böbrekte yanma hissiyle devam den bu ağrılar idrar yolunu tıkar. İdrar yolunda acılar oluşmaya başlar. Bu yüzden bu ağrıları yaşamamak kısa yoldan tedavi edilmek gerekir. Böbrekte yanmanın diğer bir sebebi damar sertleşmesidir. Damarların sertleşmesi ile böbrek damarları tıkanır ve şiddetli ağrı ve yanmalara sebep olur.
Yorum Gönder

Back to Top