Bu his genelde gün içerisinde size çok zarar vermektedir. Ciltte karıncalanma, uyuşukluk, yanma, sızlama ve ürperme gibi hisler Parestezi hastalarının yaşadığı durumlardır. Başta sızlanma ile başlar. Daha sonrasında uyuşukluğun değişimi olarak meydana gelir. Yüzde yanma hissi oluştuğu zamanlar çoğu zaman utandığımız zamanlarda oluşmaktadır. Oluşan bu duygu değişimi kanı hızlandıracak ve yüzünüzde kızarmasına neden olacaktır. Güneş yanması sonucunda
yüzde yanma hissi ve kaşıntı oluşabilir. Güneş ışığına ve farklı olarak mor ötesi radyasyona maruz kalmak genelde güneş yanığına neden olur. Buda yüzünüzde kırmızı ve iltihaplı bir cilde neden olur. Bu cilt hasarları zamanla geçeceği gibi bazen yüzünüzde kalıcı izlerde bırakabilir.
 |
yüzde yanma hissi |
Cildiniz eğer kuru ise buda çatlaklara yol açabilir. Bu çatlaklar bazen yüzde yanmaya neden olabilir. Bu yüzden genelde sık duş almalı ve yüzünüzü besleyici kremler kullanmalısınız. Farklı olarak kimyasal yanıklar sert olan cilt bakım ürünleri yüzünden oluşabilir. Genelde akneler için kullanılan kremlerdir. Bu kremler genelde yüzümü yakabilir. Özellikle akneleri kopardığımız zaman içi hep mikrop kapar. Bu kremleri sürdüğümüz
yüzde yanma ve kaşıntı hissioluşur. Bu bir şekil işe yarıyor uyarısıdır. Bu yüzden kremi sürdüğünüz zaman yüzünü yanıyor ise korkmamanız gerekir. Ama ciddi yanıklar oluşur ise doktorunuza danışmanız gerekir. Egzama hastalığı da yüzünüzde yanma hissi verebilir. Bu hastalığa dikkat etmemiz gerekir.
Çünkü pürüzsüz cildimize yapılan etkiler ciddi sorunlara yer vermektedir. Egzama da
yüzde yanma hissi ve kaşıntı yaparak cildi yıpratmamıza neden olur. Sürekli kaşırsak yüzümüz yarılıp yırtılabilir ve kalıcı hasarlar bırakabilir. Gül hastalığı genelde yüzü etkileyen vasküler bir bozukluktur. Yüz derisinde oluşan duygusal ağrılar yüzde yanmaya sebep olmaktadır. Kan dolaşımı arttıkça oluşan sıcaklık bu ağrıları tetikler. Kan damarlarına iltihaplı maddeler sızdığı zaman sinir uçları etkinleşmiş olur. Ağrı ile birlikte sinir liflerinin zarar görmesi sonucu hastalık tetiklenir ve ciltte yanma, kızarma veya iltihaplanma gibi nedenler ortaya çıkar. Ayrıca güneş, rüzgar, sıcaklık ve soğuklukta gül hastalığını tetikleyici unsurlardır. Pürüzsüz ve ağrısız bir yüz için bu gibi durumlara dikkat etmek gerekir.